kornelia

handmade jewelry

HANDGEMAAKTE TROUWRINGEN

Hebben jullie trouwplannen? Proficiat!

Jullie zijn op deze pagina beland, wat waarschijnlijk wil zeggen dat jullie nog op zoek zijn naar trouwringen. Zijn jullie op zoek naar trouwringen met die handgemaakte look and feel, ringen met een stoere hamerslag of een fijne organische vorm, iets anders dan wat je bij de doorsnee juwelier terugvindt? Dan zouden jullie hier wel eens helemaal kunnen vinden wat je zoekt. Ik geef jullie graag al wat meer uitleg over de handgemaakte trouwringen van kornelia. Zo krijgen jullie allicht al een beter beeld van de mogelijkheden, maar een écht gesprek en ringen passen zegt uiteraard nog veel meer, dus heet ik jullie ook van harte welkom in mijn atelier te Mechelen.

 

Handgemaakte Trouwringen Collectie

In de vaste collectie ‘Love and Marriage’ zijn enkele trouwring-modellen terug te vinden die jullie, op afspraak, in het atelier kunnen komen passen (of eventueel zelfs gewoon online bestellen). In de vaste collecties van kornelia trouwringen zijn de ringen zowel in zilver of goud (18ct geel goud, wit goud, rosé/rood goud) te verkrijgen. De meeste trouwringen die je in de collectie vindt hebben een heel natuurlijke uitstraling en hebben een vorm of textuur die de ring nét specialer maakt.

Uiteraard is elk koppel uniek en daarom kunnen deze ringen ook aangepast worden naar jullie wensen, zodat de ringen net zo eigen zijn als jullie relatie is. Dan is het sowieso nodig om een afspraak te maken, lees hieronder meer over trouwringen laten ontwerpen naar jullie wens.

 

Trouwringen op Maat

Willen jullie niet alleen handgemaakte ringen, maar zijn jullie ook op zoek naar nog dat extraatje meer aan persoonlijkheid? Dan kan ik ook trouwringen op maat voor jullie ontwerpen. Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Voor trouwringen op maat, dus ringen die een variatie zijn op iets uit de vaste collectie of voor jullie ontworpen worden, werk ik enkel in 18ct goud (geel goud, wit goud, rose/rood goud).

 • De trouwringen die op maat gemaakt worden vallen ook binnen de stijl van de eigen collecties.

 • Jullie maken een afspraak en komen, ten laatste 4 maanden voor de trouwdatum, op een eerste, vrijblijvend, gesprek in mijn atelier te Mechelen (België).

 • Tijdens dit gesprek probeer ik af te toetsen hoe jullie droom-ringen er uitzien. Jullie geven aan waar jullie naar op zoek zijn door eventueel wat foto’s of ideeeën mee te nemen. Ik heb hier tal van foto’s van trouwringen die ik in de afgelopen 7 jaar maakte en heb enkele prototypes zodat jullie aan de hand daarvan kunnen aangeven wat jullie graag zien / welke stijl jullie het meest aanspreekt. Ook de vaste collectie trouwringen kunnen jullie passen.

 • Meestal komen we tijdens dit gesprek al tot een concept door dat de klant bijvoorbeeld aangeeft “ik vind dit element van deze ring mooi, maar dan meer in de breedte van déze ring en met hier nog een detail zoals die andere ring daar”, dat kan dus allemaal!

 • Ik neem ook jullie ringmaten op tijdens deze afspraak.

 • We spreken af of jullie in de ring een tekst / datum / namen gegraveerd willen of niet.

 • Op het einde van het eerste gesprek krijgen jullie ook een offerte mee naar huis.

 • Zodra jullie zeker zijn van het ontwerp en de bestelling willen plaatsen, vraag ik om 70% van het totaal bedrag te betalen als voorschot.

 • Wanneer ik het voorschot heb ontvangen start ik met het maken van jullie ringen (volg me op Instagram, dan is de kans groot dat je ook wat kan meekijken tijdens het maakproces).

 • Normaal gezien worden de ringen opgehaald (en het resterende bedrag betaald) 1 maand voor de trouwdatum, maar in de zomermaanden iets eerder. Zo is er nog tijd genoeg om toch nog iets op lossen, mocht er een probleem voorvallen en lopen jullie niet met stress rond vlak voor de Grote Dag. Ik raad wel sterk aan om samen de ringen op te halen, zodat ze nog een keer gepast kunnen worden en jullie zeker zijn dat de maat helemaal prima is. 

Zijn jullie na het lezen van deze informatie nog meer benieuwd geworden, dan kan je hieronder ook meteen het contact formulier invullen om een afspraak te maken.

 

Maak een afspraak in het atelier!

Ik heet jullie van harte welkom in mijn atelier, hier ontwerp en maak ik al de juwelen en krijgen jullie de mogelijkheid ringen aan je eigen hand te zien. We gaan samen op zoek naar ringen die perfect bij jullie passen! Reken ongeveer een uurtje voor dit eerste gesprek, zo heb je de tijd om rustig na te denken en te passen.

 
Naam *
Naam
Gelieve beide namen te vermelden aub.
Trouwdatum *
Trouwdatum
Weten jullie dit nog niet zeker, vul dan in op de eerste dag van de maand waar jullie voorkeur nu naar uitgaat. volgens amerikaanse schrijfwijze: maand - dag - jaar
Wat voor ons het makkelijkst is om af te spreken: *
 

kornelia juwelen atelier

Onze-Lieve-Vrouwestraat 49
2800 Mechelen
België