kornelia

handmade jewelry

Over kornelia &  Contact

Mijn naam is Karolien, ik ben de vrouw achter de juwelen (of sieraden) van kornelia.


Juwelen maken is mijn fulltime job. Ik studeerde juweelontwerp en edelsmeedkunst en startte nadien mijn eigen creatieve bedrijf. Het is moeilijk te geloven dat het ondertussen al meer dan 6 jaar geleden is dat ik dit bedrijf begonnen ben. Ik hou van mijn job en ik hoop dat mijn klanten net zoveel plezier beleven aan het dragen van mijn juwelen dan ik beleef aan het creëren ervan. 

Hier, in mijn studio in Mechelen (België), ontwerp ik nieuwe stukken voor mijn collecties en maak ik de juwelen met veel liefde en aandacht voor detail. Een perfecte werkdag voor mij is bestellingen afwerken terwijl ik een goeie podcast of mijn favoriete muziek beluister en na het afwerken van bestellingen nog tijd over hebben om te spelen met restjes die op mijn werkbank zijn blijven liggen en waarmee ik per ongeluk iets leuks maak. 

Ik ben geinspireerd door de natuur, dieren, grappige situaties, dromen of verhalen om juwelen of objecten te maken die (meestal) speels en figuratief zijn. Ik wil dat mijn juwelen een verhaal vertellen. Het is zo fijn om te zien dat mensen spontaan glimlachen bij het zien van mijn juwelen, of dat vreemden omwille van het juweel een gesprek beginnen met de drager van het juweel. Maar ik wil er ook allemaal niet té veel over nadenken (of het overdenken), ik speel en laat het groeien! 

Naast verhalende, figuratieve juwelen maak ik ook graag trouwringen en bruidsjuwelen. Ja, ik heb een romantische ziel! Ik hou ervan om naar koppels te luisteren die hun love-story vertellen en voel me vereerd om sieraden te mogen maken die zo belangrijk zijn in hun leven, daarom maak ik deze met uitermate veel zorg en liefde.

Eén van de dingen die ik het fijnst vind aan juwelen maken is dat (naast de economische waarde) er een grote emotionele waarde aan juwelen verbonden is. Je bent je meestal veel meer bewust van wat je uitgeeft aan een bijzonder juweel dan aan bijvoorbeeld dagdagelijks eten, want je weet dat het een leveling (of langer) zal meegaan. Meestal koop, geeft of krijg je juwelen omwille van een speciale gelegenheid. Ik hoop dat mijn ontwerpen gekoesterd zullen worden over generaties heen, daarom vind ik het zo belangrijk dat ik er hart en ziel in stop en dat maakt mijn beroep zo bijzonder. 

Hartelijk dank voor je bezoekje aan deze website en het lezen van dit verhaal. Wil je graag nog meer te weten komen, dan kan je verder doorklikken naar de blog, me volgen op social media of neem (via onderstaand formulier) gerust contact met me op als je dat wil. 

X
Karolien

k o r n e l i a
handgemaakte juwelen

Contact us

Name *
Name